olis vea estornell
NOVETATS | ON COMPRAR? | CONSULTES
 
VEÁ, els cinc pilars de la qualitat
   

1. El Clima

Les característiques d'aquesta zona són la aridesa del seu clima i una vegetació constituïda per arbustos i arços, amb presència d'alzines. Un sistema de profunds barrancs i torrents secs, duen fins al riu "Set" l'escassa aigua que produïx una pluviomètrica de 380 a 400 ml.
Els hiverns són freds (fins a -7 / -10 º), en aquestes condicions si no fora per les boira habituals durant aquest període, molts de les oliveres serien danyats o possiblement moririen. Les baixes temperatures combinades amb la humitat de les boires creen gebre al voltant de l'olivera creant l'efecte "iglú". Per contra l'estiu és sec i calorós. En general el clima és prou advers com per a fer la vida impossible a les plagues que afecten tant a l'olivera com al fruit, gràcies a aquest factor l'ús de insecticida no és habitual com en altres zones on el clima és molt mes mediterrani i s'han d'utilitzar amb freqüència productes químics per a la prevenció de les plagues. Les pluges no són abundants, durant els últims anys hem tingut una mitjana de 400 litres anuals, aquest factor limita la producció de l'olivera. El fruit produït ens proporciona un oli amb una gran consistència i caràcter.

 

   

2. L'Arbequina

Coneguda en tot el món per la gran qualitat de l'oli que ens proporciona. Actualment s'aquesta plantant en les principals zones productores tant a nivell nacional com internacional. L'oliva "Arbequina" és una de les més petites, utilitzades per a produir oli d'oliva. Más arrodonida que allargada, de maduració primerenca, d'un color verd/violeta i lluent, produïx un oli finísimo.

   

3. Recolecció i transport al moli

Realitzem una extracció en fred i sense pressió pel mètode "sinolea" per a l'obtenció de 1 litre d'oli mitjançant aquest procés són necessaris entre 10 i 12 quilos d'olives. Després d'aquesta extracció es decanta l'oli passant-lo per diferents dipòsits per a lliurar-lo d'impureses i aigua, d'aquesta manera evitem el procés de centrifugación. Finalment s'extreu la resta de l'oli pel sistema continu. El mètode sinolea és un sistema pel qual s'extreu l'oli per degoteig natural. És una extracció parcial basada en la diferència de tensió superficial entre l'aigua i l'oli.

   

4. Extracció mitjançant el sistema continu sense centrifugació

Extracció per complet en fred d'olives de la varietat Arbequina de la província de Lleida.
Previament a l'extracció de l'oli, el temps de batut de les olives triturades, s'ha reduït a tan sol 10 minuts; això fa que l'oli obtingut sigui molt més resistent al enranciment.
Tal com es feia antigament i per a evitar la centrifugació de l'oli, una vegada aquesta feta l'extracció, l'oli es passa a uns dipòsits de decantació. En aquests dipòsits és on per diferència de pesos es decanten les partícules orgàniques així com l'aigua. D'aquesta manera s'obté un oli tèrbol que es denomina "oli del raig".
Un llarg batut de la massa - olives triturades -, així com les altes temperatures durant qualsevol part del procés d'extracció, són factors que perjudiquen i resten característiques a l'oli. A Veá em desenvolupat un sistema d'extracció propi per a evitar aquests dos factors. Es un mètode basat en el sistema continuo propi sense centrifugat.

 

 
   

5. Acoblament filtrat i envasat

La collita comença a primers de Novembre i finalitza a mitjan Gener, durant aquest llarg període de temps l'estat del fruit evoluciona de verd (principi de collita) a madura (final de collita), i per tant l'oli obtingut pels diferents mètodes d'extracció també és diferent. Un factor molt important és l'acoblament (en moltes ocasions es desestimes importants quantitats d'oli) dels diferents olis per a l'obtenció dels productes que ens distingeixen per la seva qualitat.
El filtrat i envasat es realitza durant tot l'any en funció de les comandes dels nostres clients. Mai guardem l'oli envasat. Aquest factor garanteix que quan el producte arriba al client ho fa en les millors condicions possibles.

   


TEL +34 973 12 60 00 | FAX +34 973 16 62 25 | vea@vea.es | Sarroca de Lleida | Spain | © 1996-2022 VEÁ S.A.

 

instagramimages of veafacebook olis vea estornell issuu vea oil estornell