olis vea estornell
NOVETATS | ON COMPRAR? | CONSULTES

L'oli d'oliva extra verge de Lleida, s'obtÉ de la primera extracciÓ en fred i sense pressiÓ d'olives arbequines seleccionades

Durant generacions el nom de VEA ha representat el nivell més alt de la qualitat en el cultiu de les oliveres i l'elaboració d'olis d'oliva verge extra. Aquests olis estan entre els millors del món.
Són diversos els factors que es combinen per determinar el caràcter i la qualitat d'un oli d'oliva. La varietat de l'oliva, el sòl i clima en el qual es cultiva l'arbre, la cura en la recollida de les olives, l'habilitat en la molturació i l'art de la mescla. Però per sobre de tot això hi ha el caràcter del productor i la seva insistència en el compromís de seguir les seves pròpies normes amb la negació de qualsevol sistema que pugui disminuir la qualitat i l'integritat del producte final.

El Sr VEA ha introduït les tècniques de producció més noves, però també ha preservat de manera rigorosa dels mètodes tradicionals en el cultiu i la selecció, per auqest motiu, tan sols els millors olis poden portar el nom VEÁ. Tot l'oli d'oliva verge extra envasat sota la marca Vea, procedeix de la primera extracció en fred i sense pressió d'olives de la varietat "Arbequina".

lerida


Per a l'obtenció d'aquest oli no s'ha utilitzat el sistema de centrifugació, l'oli manté molt més les característiques de l'oliva ja que no s'ha escalfat ni emulsionat. En els cultius dels olivars, no s'utilitzen els pesticides, insecticides ni els fertilitzants químics. A causa de les condicions climatològiques, la utilització de sulfats es redueix a una o dues vegades l'any. En altres zones amb un clima més suau, la utilització de sulfats és molt més freqüent.

Durant l'època de creixement, els arbres - n'hi ha gairebé deu mil, i molts d'ells amb més de cinc-cents anys d'antiguitat - són inspeccionats constantment. Un cop madures, s'efectua la recollida de les olives sense danyar al fruit per no perjudicar la qualitat de l'oli. Cops o talls en l'oliva accelerarien el procés d'oxidació o fins i tot fermentació de l'oliva, amb les fatals conseqüències que això suposaria per a la qualitat de l'oli.

 

 


TEL +34 973 12 60 00 | FAX +34 973 16 62 25 | vea@vea.es | Sarroca de Lleida | Spain | © 1996-2022 VEÁ S.A.

 

instagramimages of veafacebook olis vea estornell issuu vea oil estornell