|
De totes les classes d'ametlla, la més apreciada és la Marcona. Aquesta varietat, que requereix un clima i unes cures molt específics, ofereix com a contrapartida un sabor incomparable.
Les Marcona estan considerades com la millor varietat d'ametlla. Úniques pel seu sabor i qualitat, la varietat Marcona gaudeix d'un reconeixement especial entre els experts, Alicsa ha seleccionat ametlles Marcona de primera qualitat. |
|
Nutrició
Cada 100 g d'ametlla comuna aporten 2383 kJ o 570 kcal, aportant bones dosis de vitamines B, especialment la amigdalina o B17-aquesta vitamina té una relació molecular amb el cianur d'hidrogen que explica que el verí cianur tingui un gust ametllat-, vitamina B6 (0,14 mg); altres vitamines en la qual és rica l'ametlla és la D o folat (29 mg), tiamina (0,24 g), riboflavina (0,8 m), niacina (4 mg) i E, vitamina B5 (0,3 mg), també és valuós l'aportació de minerals essencials que proveeixen 100 g d'ametlles: zinc 3 mg, ferro 4 mg, calci: 248 a 250 mg, magnesi: 170 mg a 275 mg, fòsfor : 474 mg, potassi: 728-835 mg.
Cada ametlla comuna està composta per un:
* 2,3% carbohidrat
* 5,7% d'aigua
* 15,2% cel lulosa
* 18,7% de proteïna
* 58,1% de greixos (greix saturat 0,4; greix monosaturats 0,32; greix polyinsaturada 0,42). |