Tipus d'Olis
-
Les Costes 2013: 100% Arbequina Primera Extracció en Fred.
-
VEÀ Primera Collita: 100% Arbequina de la Primera Extracció en Fred.
-
VEÀ Extra Verge: 100% Arbequina de la Primera Extracció en Fred
-
L’Estornell Extra Verge o Restaurant Quality: Tres tipus d'olis diferents
-
Arbequina de la primera extracció en fred.
-
Arbequina de la segona extracció.
-
Picual.
- L’Estornell Ecològic: 100% Arbequina Ecològica de la Primera Extracció en Fred
- L’Estornell Extracció en Fred (nou): 100% Arbequina de la Primera Extracció en Fred
Dates d'extracció:
-
Les Costes 2012: Del 6, 7 i 8 de de Novembre.
-
VEÀ Primera Collita: Del 2 al 7 de Novembre.
-
VEÀ Extra Verge: Del 7 al 20 de Novembre.
-
L’Estornell Extra Verge o Restaurant: Del 29 de Novembre a fi de collita.
-
L’Estornell Ecològic: Del 2 de Novembre a fi de collita.
-
L’Estornell Extracció en Fred: Del 7 al 20 de Novembre.
Breu comentari de la collita:
-
Al contrari que la collita anterior, durant la primera meitat de 2013 hem tingut pluges abundants, i això feia preveure una bona collita. Tot i que la segona part de l'any no va ser plujosa, la collita ha sigut bona. L'Estiu no va ser tan calorós com es habitual, i aquest fet va fer que les oliveres no tinguessin tant estrès i necessitat d'aigua.
- La collita va començar aviat, i amb un rendiment gras elevat. Això ha estat gràcies a les poques pluges dels mesos anteriors a la recol.lecció.
-
La qualitat de l'oli ha sigut superior a la de l'any passat, ja que en la passada collita les olives eren molt petites, i tenien un lleuger gust a fusta.
-
En altres zones properes a la nostra, però amb un clima Mediterrani,han tingut molts problemes de plagues que han afectat a la qualitat de l'oli, però com és habitual, en la nostra zona no hem tingut aquests problemes. Això ho hem d'agrair al notre clima molt més extrem i dur.
-
Característiques de l'oli:
-
Oli no tan agressiu en boca.
-
Sensació de densitat, pastós.
-
Final molt llarg amb gust a ametlles.
-
amb un aroma més intens al que és habitual.
-
Oli d'un verd més intens al que és habitual.
|